Абот: Промене граница би дестабилизовале регион

Новоименовани амбасадор Велике Британије у Приштини Николас Абот изјавио је да нова косовска влада која ће бити формирана након октобарских парламентарних избора мора бити стабилна и способна да настави дијалог са Београдом.

По Николасу Аботу обе стране морају да створе услове да разговори напредују и предузму акције које воде ка коначном решењу.

У интервјуу Кохи диторе овај дипломата каже да би промене граница дестабилизовале Косово и регион.

"Велика Британија сматра да нормализација односа између Косова и Србије захтева признавање независних и суверених земаља у постојећим границама. Верујемо да би промене граница дестабилизовале земљу и остале делове региона и могле да наруше безбедност, стабилност и просперитет региона", рекао је Абот.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(понедељак, 23. сеп 2019, 13:00) - anonymous [нерегистровани]

Destabilizacija regiona

Pa vi ste promenili sve moguce granice u regionu u proteklih tridesetak godina, a sada odjednom eto neka minimalna promena granice bi predstavljala veliki faktor destabilizacije u regionu.Stvarno je to objasnjenje i smesno i zalosno.Umesto da se na pragmatican nacin kompromisno resi problem, samo se iz vase ciste bahatosti to beskonacno odugovlaci.

(понедељак, 23. сеп 2019, 12:54) - anonymous [нерегистровани]

Treba poci

od cnjenice cije je sta a onda pricati o granicama, pitajte UN cijeje Kosovo kao teritorija, i onda recite nesto pametnije.

(понедељак, 23. сеп 2019, 12:48) - anonymous [нерегистровани]

Interesantno ...

... kako to nije važilo kad su priznavali Kosovo, a od tad (ili sad) pa nadalje kad su u pitanju Srbija i RS to će destabilizovati region !?

(понедељак, 23. сеп 2019, 12:38) - anonymous Lala [нерегистровани]

" Promena granica " ,

Upravo ste vi oni koji su promenuli granice i destabilizovali čitav Balkan .

(понедељак, 23. сеп 2019, 12:24) - Vlajko [нерегистровани]

U pravu je

Neka povuku priznanje Kosova kako ne bi remetili granice na Balkanu.