Поповић: Верујем да смо корак ближе договору

Преговори ректорке Универзитета у Београду Иванке Поповић и групе студената из Удружења "Један од пет милиона", који блокирају ту зграду, трајали су два и по сата, али није дошло до договора о деблокади. Иванка Поповић оцењује да су разговори били конструктивни и нада се да ће се наћи решење које је добро за Универзитет. Наставак сутра у 11 сати.

Иванка Поповић каже да је разговор са студентима био "конструктиван" и да верује да су корак ближе договору.

"Сутра настављамо са разговорима и верујем да ћемо на најбољи могући начин за Универзитет у Београду доћи до решења које ће користити целој академској заједници", рекла је ректорка окупљеним новинарима испред зграде Ректората.

Представница студената Валентина Рековић навела је да су студенти данас били "одговорни и конструктивни".

Она каже да су разговори ишли у добром правцу и да су у консултацији са професорима који су их подржавали и посећивали у току блокаде, закључили да је свима у интересу да што пре "на чистац изведе" докторат Синише Малог.

"Заједнички циљ је да универзитет што пре почне да ради и да се реши тај проблем", рекла је она.

Студенти кажу да ће блокада трајати све док трају преговори и да службе неће почети да раде.

Почетак преговора са студентима уследио је пошто је Поповић у јучерашњем саопштењу осудила улазак активиста владајуће странке у зграду Ректората током протеста студената, односно блокаде зграде, 13. септембра.

Поповић је пре неколико дана рекла да разговори морају бити настављени, јер је то једини начин да се дође до решења.

"Нама је од кључног значаја да стручне службе у Ректорату почну да раде. Надамо се да ћемо у разумном року сести за сто да приведемо причу крају", навела је Поповићева пре неколико дана на заједничкој седници чланова Сената, Савета и Студентског парламента Универзитета у Београду. 

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 23. сеп 2019, 18:59) - anonymous [нерегистровани]

Aha

Opet bez cilja, i opsteg koncesusa, neki protesti samo radi protesta

(понедељак, 23. сеп 2019, 18:34) - anonymous [нерегистровани]

@To je za pohvalu i divljenje

Извини, шта је то за похвалу и дивљење? Што су успели да запоседне ректорат, или што су ови људи стрпљиви, па се нису обратили полицији?

(понедељак, 23. сеп 2019, 12:10) - anonymouszik [нерегистровани]

To je za pohvalu i divljenje

Studenti su uspeli da kazu jednom coveku ne i da zastite autonomiju univerziteta ostajanje u rektoratu i sada ih podrzala rektorka Popovic.

(понедељак, 23. сеп 2019, 10:46) - anonymous [нерегистровани]

Чудно

Нисам члан ниједне странке али ме чуди изјава ректорке да су чланови СНС упадом угрозили аутономију универзитета, а ови студенти који већ данима насилнички не дају универзитету да нормално ради као нису угрозили аутономију универзитета и још их она подржава!!!???Ма стварно смешно!Насилници имате лепу поруку од госп. Ректорке да се насиље и анархија исплати.Боже какви људи воде универзитет .