Вучић у Њујорку од 23. до 26. септембра

Председник Србије Александар Вучић учествоваће на 74. заседању Генералне скупштине Уједињених нација, у чијем центру пажње бити климатске промене, а на агенди српског председника то ће бити изгледи за решавање косовског питања. Сутра састанак са Ангелом Меркел.

Председник Републике Србије Александар Вучић боравиће у Сједињеним Америчким Државама од 23. до 26. септембра 2019. године током које ће учествовати на 74. заседању Генералне скупштине Уједињених нација.

Првог дана боравка, председник Вучић састаће се са немачком канцеларком Ангелом Меркел као и са председником Владе Републике Грчке Кирјакосом Мицотакисом, саопштила је прес служба.

Председник Вучић ће, другог дана боравка, присуствовати отварању 74. заседања Генералне скупштине УН и имати одвојене билатералне сусрете са генералним секретаром УН Антониом Гутерешом, вршиоцем дужности помоћника секретара за европске и евроазијске послове у Стејт департменту Филипом Рикером, председником Републике Гватемале Џимијем Моралесом, председником Владе и министром одбране Ирске Леом Варадкаром.

Такође, председник Вучић сусрешће се и са председником Европског савета Доналдом Туском, првим потпредседником Европске комисије Франсом Тимермансом, високом представницом Европске уније за спољну политику и безбедност Федериком Могерини и присуствовати пријему поводом 74. заседања Генералне скупштине УН који ће организовати председник САД Доналд Трамп.

Трећег дана боравка у Њујорку, председник Вучић имаће одвојене сусрете са председником Светског економског форума Бергеом Брендеом, министром спољних послова Руске Федерације Сергејем Лавровим, политичким директором британског Форин офиса Ричардом Муром, председником Палауа Томасом Ременгесом, председником Светског јеврејског конгреса Роналдом Лодером и присуствовати на догађају на високом нивоу у организацији Унеско "Будућност образовања"

Председник Србије ће се, у четвртак, 26. септембра, обратити на Генералној скупштини Уједињених нација.

Вучић ће се 26. септембра, обратити на Генералној скупштини Уједињених нација.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво