Србија цени улогу Кине у поштовању и одбрани међународног права

Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се са делегацијом судија Врховног народног суда Кине, коју је предводио председник тог суда Џоу Ђијанг, и том приликом поручила да Србија високо цени улогу Кине у поштовању и одбрани међународног права.

Саговорници су констатовали да су односи Србије и Кине изванредни и да их карактерише свеобухватно стратешко партнерство и "савремено челично пријатељство", саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Током посете председника Врховног народног суда Кине Србији потписан је Меморандум о разумевању са Врховним касационим судом Србије, који ће допринети унапређењу сарадње две земље у области правосуђа, а такође и информатизацији судова, судском управљању и судској обуци.

Будући да је Кина најважнији трговински партнер Србије у Азији, наша земља придаје велики значај привредној сарадњи у оквиру механизма Кина-ЦИЕЗ, казала је премијерка и изразила задовољство што ће Србија имати прилику да у оквиру те сарадње 8. и 9. октобра буде домаћин четрврте Кина-ЦИЕЗ министарске конференције у области иновација.

Брнабићева је казала да ће Србија наставити да подржава Кину на билатералном и мултилатералном плану, као и путем механизма сарадње "17+1", којем наша земља придаје посебан значај.

Премијерка је Џоу честитала 70. годишњицу оснивања Народне Републике Кине, која ће бити обележена 1. октобра 2019. године и у име Владе Србије пожелела даље успехе Кини у свим областима њеног развоја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара