Дачић на Генералној скупштини УН

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић боравиће у Њујорку од 21. до 28. септембра 2019. године, као члан делегације Републике Србије која ће учествовати на генералној дебати 74. заседања Генералне скупштине Уједињених нација.

Шеф српске дипломатије ће учествовати и иступати на догађајима који ће окупити бројне светске лидере, попут Самита о климатским променама који организује генерални секретар УН, министарског састанка Покрета несврстаних земаља у организацији Венецуеле и састанка на високом нивоу на тему "Глобални позив за заштиту верских слобода" чији ће домаћин бити председник САД Доналд Трамп.

На маргинама генералне дебате биће одржан низ пратећих догађаја и састанака регионалних иницијатива на којима је такође предвиђено учешће првог потпредседника Владе и министра спољних послова Ивице Дачића.

Од тих догађаја најзначајнији су министарски састанци Централно-европске иницијативе, Организације за црноморску економску сарадњу, Процеса сарадње у југоисточној Европи, као и састанак који приређује висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини за лидере са Западног Балкана.

Учешће на генералној дебати и низу других пратећих скупова у Уједињеним нацијама биће прилика за реализацију бројних билатералних сусрета шефа српске дипломатије са високим званичницима држава чланица УН-а, који ће бити искоришћени за унапређење свеукупних билатералних односа и промоцију наших кључних спољнополитичких интереса, посебно у контексту питања КиМ.

Планирани су и сусрети са званичницима и представницима Уједињених нација, као прилика да се још једном истакне значај који Република Србија придаје овој највећој светској међународној организацији, посебно када је реч о заштити нашег територијалног интегритета и суверенитета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи