Завршени разговори ректорке са студентима

Завршени су разговори ректорке Универзитета у Београду Иванке Поповић и групе студената, али до деблокаде зграде Ректората није дошло.

Како су студенти који се налазе у згради Ректората навели, блокада се наставља док не буду испуњени њихови услови, међу којима је и да ректорка упути путем РТС-а препоруку премијерки Ани Брнабић да смени министра финансија Синишу Малог.

"Из разлога што је он министар финансија, ми овде не говоримо о конкретном човеку, ми говоримо о човеку на функцији. Он као министар финансија одређује буџет за ову установу и самим тим постоји сукоб интереса. Ми тражимо да се она одрекне тог сукоба интереса ониме што ће рећи", изјавила је представница студената Мила Јовановић након састанка.

Студенти још наводе да су са ректорком и њеним сарадницима само разговарали, а да преговори могу започети када буду испуњени њихови захтеви.

Најављују радикализацију блокаде уколико њихови захтеви не буду испуњени у наредних седам дана. 

Ректорка се након састанка није обраћала новинарима. 

Ректорка Иванка Поповић, проректорка Гордана Илић Попов и студент-проректор Данило Потпарић ушли су јутрос у зграду Ректората како би разговарали са студентима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се