Орлић: Могу да бојкотују, али не да спрече грађане да бирају

Ко жели да учествује на изборима више је него добродошао, ко не жели не мора, али да укину демократију и спрече грађане да на изборима сами кажу какву будућност желе, то не могу да учине, казао је посланик СНС-а Владимир Орлић, коментаришући одлуку Савеза за Србију да сви у савезу бојкотују предстојеће редовне парламентарне изборе.

Владимир Орлић је, одговарајући на питање новинара да прокоментарише ту одлуку, у Скупштини Србије казао да је то јуче Бошко Обрадовић саопштио испред свих и оценио да је то учињено како би се "видело ко тамо кроји политику, ако о политици може да се прича".

Како је навео, сви су прихватили политику Бошка Обрадовића, "све оно најгоре од Обрадовићевих ставова што су некада осуђивали, сада представља њихово заједничко стајалиште".

Према речима Орлића, 2017. године сви су, осим Бошка Обрадовића, говорили да Мисија ОЕБС-а значи да ће избори бити слободни, а заједно су потписали и папир да желе да ОЕБС надзире изборе.

"Једино је Бошко Обрадовић говорио да је ОЕБС небитан. Данас, 2019. године, сви заједно понављају причу Бошка Обрадовића и то вам је показатељ ко тамо кроји вредности и по коме се они равнају и нико од њих не треба да се љути када им сутра неко каже да су прихватили да спроводе политику Бошка Обрадовића", навео је Орлић.

Додаје да и пример где Бошко Обрадовић стане испред свих њих и каже да је ОЕБС небитан то доказује.

"Интересантно је да нису били присутни чак ни сви оснивачи тог Савеза на том њиховом заједничком саопштењу за медије, чак нису сви рекли да иду у бојкот. Питање је шта се дешава међу њима, шта ће се дешавати даље", навео је Орлић.

Како је казао, да ли ће учествовати на неким изборима или неће, то је њихов проблем, али Србија неће дозволити да они активностима попут оне у Ректорату зауставе живот целе земље.

"Србија неће дозволити да они који прете насиљем сматрају да могу да се докопају било које власти на тај начин. Народ се пита ко ће бити на власти и то на познат начин у демократским и цивилизованим земљама, а то су избори", навео је Орлић.

Орлић је одговарајући на питање шта очекује од гласања грађана и које листе ће прећи цензус, казао да не може да каже како ће грађани гласати, те да то не може нико да зна унапред.

"По ономе што претпостављам, реално је да више листа пређе цензус, што ће зависити од кампање, тема којима се будемо бавили, али и од наше способности да на негативне кампање реагујемо на прави начин", казао је Орлић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво