Савез за Србију бојкотује изборе

Савез за Србију званично је саопштио да неће учествовати на наредним редовним изборима на пролеће 2020. године, јер сматрају да нема услова за њихово одржавање у фер и поштеним околностима.

Лидер Двери и председавајући СзС Бошко Обрадовић, који се у име Савеза обратио новинарима, рекао је да су се све страначке организације унутар Савеза за Србију појединачно изјасниле за бојкот.

Обрадовић је додао да је 15. септембра истекао рок који је ова опозициона групација поставила властима да би, како су казали, избори били фер и поштени, а то је, промена у саставу Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ), као и промена у уређивачкој политици јавних сервиса, РТС и РТВ.

Савез за Србију се, по речима Обрадовића, образлажући бојкот наступајућих избора, позвао на тзв. "Споразум са народом", у којем су се његови лидери обавезали да "све док се не испуне услови да изборни процес буде слободан и поштен, на изборима неће учествовати".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара