Запослени остали испред зграде Ректората, студенти у згради

Запослени у Ректорату Универзитета у Београду остали су јутрос испред зграде, јер су студенти из покрета "Један од пет милиона" одузели кључеве портиру и закључали се у згради.

Ректорка УБ, проф. Иванка Поповић, каже за Танјуг да су студенти јутрос око 5.30, када је портир откључао зграду да уђе хигијеничарка, "искористили прилику и одузели му кључеве од зграде".

"Запослени су испред Ректората, студенти су у Ректорату. Данас Ректорат неће радити, студенти су окупирали зграду", навела је она.

Додала је да ће запослени у Ректорату своје дужности обављати изван просторија Ректората, али зграда Ректората неће радити.

У међувремену се огласио и Ректорски колегијум саопштењем у којем истиче да је улаз запосленима у Ректорат онемогућен упркос јучерашњем разговору Ректорског колегијума са студентима и издавања саопштења, у складу с њиховим захтевима.

"Овим је угрожено право на рад 70-ак запослених, али и нормално функционисање Универзитета у Београду, који има више од 100.000 студената и преко пет хиљада наставника", каже се у саопштењу Ректорског колегијума.

Иако је дошло до радикализације активности студената који бораве у Здању, Ректорски колегијум је спреман да даље разговара о темама које су у надлежности Универзитета у Београду, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво