Јачање сарадње са Националном гардом Охаја

Министар одбране Александар Вулин састао се са командантом Националне гарде Охајо генерал-мајором Џоном Херисом, који борави у посети Србији.

Александар Вулин је истакао да се сарадња са Националном гардом Охајо развија на обострани интерес, а најбољи део билатералних односа представља војно-војна сарадња, која се одвија на бројним пољима. 

Према његовим речима, то су заједничке војне вежбе, сарадња у областима сајбер безбедности, медицине и верске службе, као и на пројекту развоја Центра за обуку јединица за учешће у мултинационалним операцијама у бази "Југ", наводи се у саопштењу Министарства одбране. 

Вулин је упознао саговорника и о актуелним питањима политичко-безбедносне ситуације у региону, са тежиштем на непромењени став Србије по питању статуса Косова и Метохије, уз нагласак да Србија чини све да се преговори Београда и Приштине окончају на најбољи могући начин, уз трајно и одрживо решење које ће целокупном региону донети стабилност и просперитет.

Такође, министар одбране је поручио да је трансформација Косовских безбедносних снага у тзв. Војску Косова апсолутно неприхватљива.

Командант Националне гарде Охајо потврдио је да је сарадња у области сајбер безбедности веома битна и поручио да обе стране имају шта да науче једна од друге. Рекао је да је посебно задовољан организацијом заједничких вежби и као пример навео вежбу "Platinum Wolf".

Имајући у виду да је од самог почетка укључен у сарадњу Војске Србије и Националне гарде Охајо, која се одвија већ пуних 13 година, генерал-мајор Херис изјавио је да су припадници Војске Србије и даље изузетни домаћини и професионалци када је у питању војнички позив.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво