Скот: Србија је наш партнер у борби против тероризма

Напад на САД 11. септембра 2001. године променио је свет трајно, као и перцепцију борбе против тероризма рекао за РТС амбасадор САД у Србији Кајл Скот.

Прошло је 18 година од када је у нападима на Њујорк, Вашингтон и Пансилванију погинуло преко 3.000 људи.

"Сви смо знали макар подсвесно да се свет променио тај дан и да борба против тероризма није нешто егзотично на Средњем истоку или јужној Азији већ је то на нашем прагу исто", рекао је гостујући у Јутарњем програму амбасадор Кајл Скот.

Нажалост слике из Њујорка и Вашингтона, према речима амбасадора САД, поновиле су се у Паризу, Лондону, Бриселу...

"Борба против тероризма је нешто чему морамо да будемо посвећени стално и веома смо поносни што ту можемо да убројимо и Србију као партнера у борби против тероризма", истакао је амбасадор САД.

Већ девету годину заредом Амбасада САД на данашњи дан у сарадњи са Црвеним крстом Србије организује акцију добровољног давања крви.

У сарадњи са Заводом за трансфузију у просторијама Црвеног крста Србије у Симиној 19 сви заинтересовани грађани могу у периоду од 10 до 16 часова да дају крв.

"Најважније је да вратимо назад заједници оно што јој је најпотребније и дати крв није само обавеза већ и дати некоме живот", објаснио је амбасадор Скот.

Амбасадор САД је рекао да су односи САД и Србије 20 година после бомбардовања наше земље у успону и да је кампања "Ви сте свет" покушај да се ода почаст Србији и доприносу који су Срби дали свету.

"Али циљ ове кампање је био и да шире отвроримо питање наших односа који несмеју да се базирају само на '90-тим. То је био изузетак, ћорсокак којим нас је водио Слободан Милошевић и распад Југославије. Порука је да је наша рука пружена Србији у пријатељству и партнерству", нагласио је за РТС амбасадор САД у Србији Кајл Скот.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво