Нова рунда дијалога на ФПН-у

Пети у низу разговора власти и опозиције, у оквиру Дијалога 2020, одржан је на Факултету политичких наука.

Данашњи састанак био је посвећен проблемима бирачког списка и изборне администрације.

До сада су, поред уводног састанка, организована три тематска панела о финансирању изборних кампања и медијима у изборном процесу. 

Састанку су присуствовали представници СНС-а Владимир Орлић и Владимир Ђукановић, из СПС-а Ђорђе Милићевић, из ЛДП-а Ђорђо Жујовић.

Такође, и извршни директор Фонда за отворено друштво Милан Антонијевић, Немања Ненадић испред Транспарентности Србија, Раша Недељков из организације ЦРТА, Бојан Клачар испред ЦЕСИД-а.

Дијалог организују Факултет политичких наука у Београду и Фонд за отворено друштво.

Ни овог пута састанку нису присуствовали представници Савеза за Србију и ДСС-а.

Aнтонијевић: Жустра, али конструктивна расправа 

Милан Антонијевић je, после састанка власти и опозиције на ФПН-у, рекао да је о бирачком списку и изборној администрацији постојала сагласност свих присутних.

"Јесте техничка тема, али је било жустре расправе", рекао је Антонијевић новинарима и додао да су се учесници поново вратили на тему медија.

"Мислим да постоји спремност да се организује јавно слушање о функционисању и раду РЕМ-а које може имати и делове измене закона као резултат тог јавног слушања. Знамо да то може захтевати одређени период, али јесте један од путева које видимо као излаз из ситуације која је у овом тренутку у медијима", рекао је Антонијевић.

Додао је да су у делу расправе били повишени тонови, међутим, каже да се може рећи и да се на састанку дошло до конкретних и конструктивних закључака.

"Постоји спремност и да се разговара о ефектима дијалога на ФПН-у са радном групом која је формирана при Влади Србије, коју води Небојша Стефановић, да видимо на који начин може да се преточи оно што су теме на ФПН-у пред радном групом", рекао је Антонијевић.

Рекао је да ће последња тема бити бирачко право, а састанак је заказан за 19. септембар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво