Фудбалски савез Чешке се оградио од навијача са натписом "Косово је Србија"

Савез и чешка фудбалска репрезентација одбацују понашање групе навијача, чешких држављана који су наводно планирали да дроном развију транспарент "Косово је Србија", на фудбалској утакмици Косово–Чешка вечерас у Приштини.

Званичник Фудбалског савеза Чешке Михал Јурман потврдио је приштинским медијима хапшење групе чешких држављана, наводећи да се ради о навијачима.

"Можемо потврдити да је полиција у близини Приштине ухапсила групу од осам чешких навијача, шест мушкараца и две жене. Група је носила дрон, српску заставу и транспарент 'Косово је Србија'", рекао је Јурман.

Додао је да се Фудбалски савез Чешке дистанцирао од ових дела и рекао да политици нема места у спорту.

"Савез и чешка фудбалска репрезентација желе јасно да ставе до знања да одбацујемо такво понашање навијача који повезује политику са спортом. Тренутно ситуацију контролишу косовска полиција, чешка полиција и чешка амбасада", додао је Јурман.

Косовска полиција је синоћ привела осморо чешких држављана који су наводно планирали да над стадионом "Фадиљ Вокри" подигну дрон са заставом са натписом "Косово је Србија", пренели су електронски медији.

Група чешких навијача је претходно обишла више српских средина на Косову и Метохији, где је уручивала хуманитарну помоћ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се