Вучић: Јединство Срба на КиМ није партијско, већ питање опстанка

Територије су битне, али су људи најважнији, поручио је председник Александар Вучић и оценио да су добри договори о намерама да се све снаге на КиМ уједињују.

Александар Вучић je у Будимпешти, где је учествовао на Трећем демографском самиту, за ТВ Прву рекао да људи морају бити што снажнији, храбрији и јединственији да би сачували националне интересе на КиМ.

"Било би нам другачије да смо то све знали 30 и 100 година раније", рекао је председник.

Истакао је да је срећан што су се Ксенија Божовић из ГИ СДП убијеног Оливера Ивановића и други прикључили Српској листи.

"Нама је најважније јединство, којим се супротстављамо покушајима Албанаца и дела међународне заједнице и оних које они подржавају на рушењу тог јединства", истакао је председник.

Оценио је да је долазак Божовићеве добар за Српску листу, да је то озбиљна жена, као и да су добри договори о намерама да се све снаге на КиМ уједињују.

"То није питање партија, већ опстанка нашег народа", поручио је Вучић.

Поводом посете америчких конгресмена Приштини, каже да не мисли да се много мења у америчком ставу када је Косово у питању, нити смо ми на то могли да утичемо.

"Америка је велика сила, то су тактички односи да се говори да притисак мора да буде и на једној и на другој страни", оценио је Вучић.

САД подржавају независност Косова, а наше је, понавља, да "извучемо највише што можемо, а изгубимо најмање што морамо".

"Наша позиција није лака и неће бити нимало лака", оценио је председник.

Поводом изјаве Аљбина Куртија да дијалог мора да постоји уз одређене услове, Вучић је напоменуо да изгледа сви имају неке услове.

"Ми немамо услове, само постоји смисао и бесмисао дијалога. Бесмислено је да разговарате са неким ко вам каже 'уводимо таксе'. Ми других услова немамо, осим укидања такси. Ми смо за разговоре спремни, а они само да се понашају цивилизовано и у складу са нормама 21. века и потписаним споразумима", истакао је Вучић.

Каквог смисла имају нови споразуми ако се не поштују ни они из 2006. године, какав је Цефта, запитао је председник.

"Дијалог је фарса само за оне који беже од избора"

Говорећи о разговорима власти и опозиције на ФПН-у, председник је рекао те састанке фарсом називају само они који договор ни не желе, те да опозиција не жели ни на изборе, па излаз налазе у "бежању с мегдана".

Власт учествује у разговорима са опозицијом на ФПН-у, подсетио је, а опозиција не жели да изађе на изборе јер знају, истакао је, да би "тај мегдан изгубили".

Ако опозиција има такав приступ, он, каже, томе нема шта да дода.

"Нема ту велике филозофије. Немојте да бринете. Људи у Србији ће наћи довољно оних које ће да бирају. Из партијског угла, нажалост, изабраће за странку коју водим много опасније противнике, него што су ови данас који се таквима представљају", рекао је председник и навео да СНС мора да се спреми да на најбољи и најозбиљнији начин свему томе одговори.

Додао је и да не зна шта се тачно данас на разговорима дешавало, да је цео дан радио и да није стигао да прати вести.

"У Медвеђи сам био у кампањи на партијском скупу, то није тајна"

Председник је рекао да је у Медвеђи био поводом предстојећих локалних избора и да то није ни крио, те да не разуме примедбе "доконих".

"У Медвеђи сам био у кампањи на партијском скупу, то није тајна, имате локалне изборе, листа 'Александар Вучић', у чему је проблем", указао је Вучић поводом примедби да је био у кампањи, уз опаску да "докон поп и јариће крсти".

Истакао је и да је у Лесковцу био како би обишао болницу и стадион Дубочица и напоменуо да његов посао није да седи у четири зида, већ да ради више и да решава проблеме.

Оценио је и да ће на локалне изборе у Медвеђи изаћи преко 50 одсто људи.

Поновио је и да је СНС спреман за компромис за све што договором може да се постигне, са онима који договор хоће. "За оне који неће, они нека раде како хоће", рекао је Вучић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво