Цветковић: Година изазова

Премијер Србије Мирко Цветковић пожелео грађанима срећну и успешну 2009. годину. Година изазова. Циљеви: Очување Србије, европске интеграције, напредак.

Премијер Србије Мирко Цветковић пожелео је грађанима срећну и успешну 2009. годину, у којој Србију очекују велики изазови, због чега је потребно окупљање око заједничких циљева очувања Србије, европских интеграција и стабилног привредног напретка.

У новогодишњој честитки грађанима, Цветковић је нагласио да је, у години на измаку, Србија постигла важне успехе у заштити суверенитета и територијалног интегритета земље, јер је дипломатија постигла кључне успехе у спречавању нелегалног признавања независности Косова и Метохије.

"Минулу годину обележили су и наши напори да се приближимо Европској унији (ЕУ) и очувамо економску стабилност Србије", рекао је Цветковић.

Он је оценио да 2009. година неће бити лака и "да ћемо морати више да производимо, више да извозимо, да убрзано спроводимо реформе, како бисмо Србију укључили у заједницу слободног и демократског света и постали кандидат за чланство у ЕУ".

Према речима Цветковића, Србија постаје стуб стабилности И привредног развоја Балкана.

Цветковић је нагласио да је неопходно да "убрзано уредимо нашу земљу и за то ће нам бити потребно много мудрости, храбрости, заједништва и стрпљења".

"Успећемо да равномерно распоредимо терет кризе која прети", истакао је Цветковић.

"Желим вам много среће, здравља и просперитета. Срећна вам Нова година", поручио је Цветковић на крају новогодишње честитке грађанима Србије.

број коментара 0 пошаљи коментар