Састанак дела опозиције – још без договора о бојкоту избора

Нико од учесника састанка дела опозиције у згради Општине Стари град није рекао да ће учествовати на изборима под оваквим условима, али засад нису све странке донеле одлуку о бојкоту.

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас рекао је да ће странке одлуке о евентуалном бојкоту избора на пролеће наредне године донети у наредних двадесетак дана.

Истакао је да је свестан да та одлука ни за кога није лака, додавши да ће бити великих притисака да се избори не бојкотују.

На састанку су били лидер Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас, председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац, председник Нове странке (НС) Зоран Живковић, функционер Странке модерне Србије Владимир Ђурић, представници Доста је било (ДЈБ) и Покрета слободних грађана (ПСГ).

Међу учесницима су били и функционер Социјалдемократске странке (СДС) Константнин Самофалов, представници иницијативе Не да(ви)мо Београд, покрета "један од пет милиона", оснивач Заједно за Србију Душан Петровић, предсавник Двери Југослав Кипријановић и Народне странке Здравко Понош.

Састанку нису присуствовали представници Демократске странке Србије (ДСС), јер је за њих, како је рекао председник странке Милош Јовановић, бојкот преурањена тема.

Претходни састанак представника опозиције одржан је 5. августа на којем је било реч о реализацији "Споразума с народом" и захтева опозиције из децембра прошле године.

У периоду између два састанка одржана је трећа рунда разговора између власти и опозиције, када су представници СЗС дали рок властима до 15. септембра да испуне "медијске услове" који се тичу промена у РЕМ-у и РТС-у.

У међувремену је Народна странка донела одлуку о бојкоту, а лидер Двери Бошко Обрадовић најавио да ће то исто предложити Председништву странке.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара