Ђурић: Потерница за Радоичићем покушај да се делегитимизује Српска листа

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић каже да је расписивање локалне потернице за потпредседником Српске листе Миланом Радоичићем последњи у серији притисака на српски народ у покрајини, и покушај да се политички делегитимизује Српска листа, чије је деловање највећи трн у оку приштинских сепаратиста, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Марко Ђурић је рекао да је чињеница да је та информација обелодањена на дан расписивања ванредних избора на Косову и Метохији даће тон читавој предизборној кампањи, која ће "очигледно бити такмичење албанских политичких актера у шовинизму и мржњи према Србима", наводи се у саопштењу.

"Косовско правосуђе, уместо да се бави сузбијањем верског екстремизма и деконструкцијом албанских криминалних кланова, једва чека да по наредби приштинских криминалних босова на себе преузме улогу палице за политичко рaзрачунавање", навео је Ђурић.

Према Ђурићеви речима, приштинско правосуђе још једном је на најфлагрантнији начин показало да је "инструмент у рукама албанских политичких и криминалних структура, и да је оруђе за антиправни линч Срба".

"Срби на Косову и Метохији ће, уверен сам, и у предстојећем периоду, без обзира на све диверзије Приштине, остати лојални држави Србији и подржавати Српску листу као најистрајнијег гаранта одбране српских државних и националних интереса у нашој јужној покрајини", закључио је Ђурић.

Основни суд у Приштини издао је локалну потерницу за Миланом Радоичићем.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи