Дачић с амбасадорима Србије о ситуацији на KиМ

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разгоарао је у Министарству са амбасадорима Републике Србије, саопштило је Министарство спољних послова.

Ивица Дачић је разговарао са амбасадорком Србије у Kраљевини Данској Јасмином Митровић Марић, амбасадором Србије у Либану Елмиром Елфићем, амбасадором Србије у Kенији Драганом Жупањевцем, амбасадором Србије у Белорусији Вељком Kовачевићем и амбасадором Србије у Уједињеним Арапским Емиратима Станимиром Вукићевићем.

Дачић је информисао амбасадоре о ситуацији на Kосову и Метохији, као и о једностраним актима Приштине који су довели до прекида дијалога и разговора, али и до блокаде Бриселског процеса и долажења до компромисног решења.

Шеф српске дипломатије истакао је и значај посете председника Вучића Сједињеним Америчким Државама и сусретима које је председник имао у Њујорку, саопштило је Министарство спољних послова.

Дачић је поновио спољнополитичке приоритете Србије и наложио појачано ангажовање амбасадора у складу са националним интересима Србије.

Амбасадори су детаљно изложили министру Дачићу ситуацију у земљама у којима представљају Србију, с посебним освртом на билатералне односе Србије са датим земљама.

Такође, говорили су и о појачаним активностима у циљу јачања позиције Републике Србије на мултилатералном плану, посебно у предстојећем периоду када Приштина аплицира за чланство у бројним међународним организацијама.

број коментара 0 Пошаљи коментар