Тадић: Са оптимизмом у 2009. годину

Председник Србије Борис Тадић пожелео је грађанима да у нову годину уђу са оптимизмом, новом енергијом и снагом, упркос свим тешкоћама и недаћама са којима се и они и држава суочавају. Уштедите где год је могуће, цените своје радно место, поштујте другога и у овим тешким условима кризе покажите солидарност и заједништво, поручује председник Србије.

Желим да упутим поруку оптимизма. Ми морамо, упркос свим тешкоћама и изазовима, да кренемо у нову годину са оптимизмом, јер само на тај начин можемо у 2010. годину ући са новим могућностима и новим потенцијалима, рекао је председник Србије Борис Тадић у изјави агенцији Фонет.

Тадић је напоменуо да би требало уштедети где год је могуће, ценити своје радно место, поштовати другога и у овим тешким условима кризе показати солидарност и заједништво.

"Мораћемо да покажемо озбиљност и одговорност у месецима који долазе. Проблеми ће проћи, али ово је време за солидарност, у којем свако своју одговорност носи", рекао је Тадић и додао да је и он свестан своје одговорности пред грађанима.

Председник је рекао да би био срећан када би могао да каже да све што је рађено у првој половини 2008. године, пре слома финансијског система, има своје добре ефекте и да је, поред Фиата, у Србију дошао још неки произвођач аутомобила.

"Да је индустрија челика у Смедереву производила много више него протеклих година, да је извоз кренуо, да се отворило више радних места и све би се то десило да није наступила ова недаћа која је погодила цео свет и да неки људи у свету нису били превише похлепни и узели новац", истакао је Тадић.

Биће боље, доћи ће бољи дани, нагласио је председник и поновио да Србија и њени грађани морају у нову годину да уђу са оптимизном, новом енергијом и снагом.

"Срећа Нова година, то је моја порука", истакао је Тадић и грађанима пожелео да празнике проведу у миру и са својим најближима.

Србији неопходна стабилност

Председник Тадић је за празнични троброј листа "Блиц" рекао да је у 2009. години непоходна политичка стабилност и да би капитал "бежао" из Србије ако би земља била нестабилна у условима светске економске кризе.

"Мере економске политике чији је први корак усвајање буџета у Скупштини морају бити циљане на очување постојећег броја радних места и обезбеђивање услова за инвестирање непосредно када криза прође", рекао је Тадић.

Преседник је истакао је да су избори у 2009. години крајње решење, истичући да је договор најбоље решење.

"Што се грађана Србије тиче, избори су излишни. Осим што су скупи, њима бисмо сада, уместо да бранимо постојећа и отварамо нова радна места, зауставили реформе на неколико месеци, и то сада кад нам је сваки дан драгоцен и када треба да га искористимо", навео је председник Србије.

Странке бране свој идентитет

Председник Србије је за празничне "Вечерње новости", поводом несугласица са Млађаном Динкићем у вези са енергетским споразумом са Русијом, рекао да "увек дозвољава могућност да странке бране свој идентитет, па чак и у оквиру Владе, али да не смеју да доводе у питање централну политику државе".

Председник Тадић је за Динкића рекао да је један од ретких људи у српској политици који је у стању да уради конкретну ствар и иза кога су конкретна дела и додао да њих двојица не морају да се слажу у свему да би сарађивали, али да је "познато да нико не може да води Владу уколико странке у њој вуку свака на своју страну".

Тадић је за Српску напредну странку рекао да "не види јаче ривале који могу да угрозе примат Демократске странке од СНС и (лидера те странке Томислава) Николића".

"Они су ривали, дакле, а не наши политички и коалициони партнери. Упркос томе што је Николић јасно рекао да су њихови циљеви и одбрана Косова и чланство у ЕУ, наше разлике су дубоке", навео је Тадић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво