Вучић са Палмером и Вилсоном – главна тема однос Београда и Приштине

Председник Србије Александар Вучић имао је у Њујорку одвојене сусрете са замеником помоћника државног секретара САД Метјуом Палмером и извршним потпредседником Атлантског савета Дејмоном Вилсоном.

"Дуг, озбиљан и одговоран разговор са замеником помоћника државног секретара САД Метјуом Палмером о односима између Београда и Приштине, као и свеукупним српско-америчким односима", написао је Вучић на Инстаграм налогу "БудућностСрбијеав" уз фотографију са састанка.

Косово је било доминантна тема разговора са Вилсоном.

"Заштита интереса српског народа на Косову и Метохији и очување виталних националних и државних интереса Србије биле су суштина мог залагања у разговору са г-дином Вилсоном", навео је Вучић на Инстаграм налогу.

Вучић је јуче разговарао са америчким државним секретаром Мајком Помпеом.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(среда, 21. авг 2019, 21:48) - vule [нерегистровани]

vvvvv

Srbija neće tako lako i bez borbe odustati od KIM i svog naroda koji zivi na KIM.

(среда, 21. авг 2019, 20:31) - anonymous [нерегистровани]

I jedan i drugi su neprijatelji Srbije,

kao i uvek sa nekoliko nalicja, a neka znaju, da nece odlucivati o nasoj zemlji, o nasem tlu. Njihovih (americkih) kradja, otimacina, unistavanja i pljackanja tudjeg, malo je previse u svetu. Nigde nisu pozeljni, svi ih preziru, jer su konacno sve zemlje videle pravo lice te "demokratije." Sa Kosovoa mogu otici samo mirno, ako im dozvolimo.

(среда, 21. авг 2019, 18:00) - anonymous [нерегистровани]

ZSO

Gde je ZSO?
Vojska Kosova?
Rezolucija 1244 UN?
Je li o ovome bilo razgovora?

(среда, 21. авг 2019, 17:39) - Миша Јовановић, Сан Дијего, Калифорнија [нерегистровани]

Вућић са Палмером и Вилсоном

Вучић каже да су заштита интереса српског народа на Косову и Метохији и очување виталних националних и државних интереса Србије биле суштина у разговору. После свега што нам се догаћало Вућић треба да зна да друга страна није испунила своје обавезе. Наивни могу да поверују да ће сада да буде другачије.

(среда, 21. авг 2019, 17:09) - anonymous [нерегистровани]

Odnos Beograda i Prištine?

Pa može biti samo jedan. Beograd je glavni grad Srbije, a Priština glavni grad pokrajine KiM u sastavu Srbije. Šta tu nije jasno? Šta tu treba još da se razgovara? Jel rezoluciju 1244 nisu pisali i na engleskom?