Ђурић са Чен Бо: Србија и Кина имају неограничене перспективе за сарадњу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се са амбасадорком Кине у Србији Чен Бо и информисао је о политичкој и безбедносној ситуацији на Косову и Метохији и изгледима за наставак дијалога Београда и Приштине. Србија и Кина пред собом имају неограничене перспективе за продубљивање билатералне сарадње, како на пољу економије, тако и у међународним односима, поручио је Ђурић.

Марко Ђурић је захвалио амбасадорки Чен Бо због доследне подршке Кине територијалном интегритету и суверенитету Србије, као и због отвореног пријатељства које се огледа у све интензивнијој сарадњи у областима привреде и економије.

"Србија и Кина, због чврстих веза континуирано грађених у прошлости, али и захваљујући искреном пријатељству председника Александра Вучића и Си Ђинпинга, пред собом имају неограничене перспективе за продубљивање билатералне сарадње, како на пољу економије, тако и у међународним односима", истакао је Ђурић, саопштено је из Канцеларије за КиМ.

Србија и Кина ће, према Ђурићевим речима, и у будућности наставити да буду савезници у борби за поштовање међународног права и принципа суверености држава и сложно радити на изградњи света у којем ће мирољубива сарадња у уважавање разлика бити геополитички стандард.

Србија ће, како је нагласио, наставити да буде искрен партнер Кине у реализацији иницијативе "Појас и пут" и мост за еконономску и културну размену између Истока и Запада, јер Кина свакако има много тога да понуди Европи.

Ђурић је амбасадорку информисао и о положају српског народа на Косову у покрајини, који је, како је истакао, изложен све већим притисцима и жртва је радикализације на албанској политичкој сцени, која ће бити све већа како се буде захуктавао процес стварања нове владајуће већине у Приштини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво