Повратница са ратишта у Сирији: Радовала сам се доласку на КиМ, а сада сам у притвору

Албанке са Косова и Метохије, повратнице са ратишта у Сирији и Ираку, сматрају да су изоловане и противе се мери кућног притвора која им је одређена.

Приштинска Коха пише да је једној од њих, А. А. (25) која се вратила из Сирије у априлу ове године, од тада одређен кућни притвор у кући њених родитеља.

А. А. се вратила након четири године са петоро деце и каже да се томе веома радовала, преноси портал.

Тврди да је у зони сукоба у Сирији била против своје воље, на инсистирање и притисак мужа, који је након неког времена погинуо на једном од сиријских ратишта.

Током боравка у Сирији А. А. се удала поново за једног косовског Албанца, који се тренутно налази у притвору у Приштини.

Сматра да треба да буде ослобођена мере кућног притвора како би, како каже, наставила да живи нормало.

Није јој јасно зашто је била под истрагом и зашто јој је одређена ова мера када је, како каже, на ратиште отишла против своје воље. 

Привремене приштинске власти су јој од повратка понудиле да брину о њој и петоро деце.

Међутим, она каже да се та брига "састоји у њиховој изолацији од друштва и покушају реинтеграције у косовско друштво".

"Не знам зашто нас држе у кућном притвору. Никоме не наносимо штету. Моја биолошка породица нема никакве везе са радикализмом. Такође ме брину предрасуде људи овде. Ова ситуација није лака. Желим да изградим другу будућност, али ми треба помоћ државе", истакла је А. А.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво