Земан стиже у Србију

Чешки председник Милош Земан посетиће Србију у септембру, саопштено је у Прагу.

Земан ће боравити у Београду од 10. до 12. септембра а с обзиром на то да је изузетно важан економски аспект посете, са Земаном ће допутовати и и привредна делегација, навео је председников спољнополитички саветник Рудолф Јиндрак, преноси ЧТК.

Претходно је Земан посетио Србију 2014. године.

Агенција наводи да ће потом, почетком октобра у месту Лани у Чешкој, где се налази Земанова резиденција, бити одржан дводневни састанак Вишеградске четворке на који су позвани и председник Србије Александар Вучић, хрватска председница Колинда Грабар Китаровић и словеначки председник Борут Пахор.

Како је предвиђено, првог дана разговарће само лидери В4, а другог дана придружиће им се и председници Србије, Хрватске и Словеније, а главна тема би требало да буде однос ЕУ и Балкана после избора нове администрације.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво