Вучић: Нико народу не може да поквари радост

Председник Србије Александар Вучић поручио је да нико народу не може да поквари радост што је добио ауто-пут "Милош Велики" после 74 године. Вучић се тако осврнио на критике опозиције констатујући да није видео од "свих тих који критикују да су метар ауто-пута изградили".

"Било је покушаја и боље је да нису градили. Можда ћемо неки месец да закаснимо, али урадићемо", нагласио је Вучић коментаришући критике да се каснило са ауто-путем Обреновац-Чачак.

Када је реч о критикама везаних за моравски ауто-пут, подсетио је да он тек треба да се гради.

"Много гледате Ђиаласове телевизије. Смејао сам се коментарима како шлепер не може да прође путем Љиг-Чачак. Слушао сам глупости сваког дана. Али нико не може народу да поквари радост да је добио ауто-пут после 74 године", истакао је Вучић.

Указао је да на Моравском ауто-путу раде најугледнији светски инжењери и да не треба да брину, да ће се тај пут, о којем опозиција није ни сањала, градити. "Биће све урађено по светским стандардима. Планирам да га отворим до 2021. као и све остале ауто-путеве", поручио је Вучић.

Негирао је и тврдње да се отварање путева може сматрати предизборном кампањом.

"Ово радимо пет година. За ово морате да скупљате паре. Одакле паре Србији за аутопут? Овај је коштао милијарду евра, а нисмо повећали јавни дуг. Имамо паре јер смо имали озбиљне реформе од 2014. Народ је то зарадио, паметном домаћинском државом", објаснио је Вучић.

Истакао је да Србија не даје под концесију своје путеве, већ их држи под својим рукама да може зрадити за изградњу нових.

"Можете дати речне и зрачне луке у концесију, јер неки можда знају боље да управљају њима, али не и путеве", казао је Вучић.

Упитао је који је ауто-пут опозиција изградила док је била на власти, а на помињање моста на Ади, казао је да је под његовом влашћу грађено више мостова и да се о томе чак и не прича, те да ће мост преко Колубаре бити дупло тежи и важнији.

На питање зашто сада попушта опозицији, подсетио је на народну пословицу "паметнији попушта".

"Сада пристајем на све. Демократија је учинила своје. Хоћете бирачке спискове, ево дајем вам их", нагласио је Вучић.

На захтеве опозиције за променама у РЕМ-у и РТС-у рекао је да су сада постали стручњаци и мешају се у независне институције.

"Мењали су они како су хтели", подосетио је он. Упитан да ли је прочитао 42 захтева опозиције казао је "све може".

Што се жена припадница "Кобре" које штите Председништво тиче истакао је да оне могу једнако лагано да реше проблем као мушкарци, и да нема ништа сексистички у томе што су постављене да чувају ову зграду.

На крају упитан што је Милорад Додик толико често у Србији на разним догађајима, Вучић је одговорио питањем: "Јел' смета Милорад? Ја се радујем када је ту и када су представнции РС и БиХ ту. Мени никада не смета".

"Ми повезујемо наш народ, повезујемо се са Бошњацима. Чувамо мир и поносимо се тиме што се повезујемо, како све време до сада нисмо могли", рекао је председник.

"Народ је врховни судија и он одлучује на изборима"

Председник Вучић истакао је да до избора има још много посла, а за изјаве да је неодговоран што је понудио да опозиција уреди бирачке спискове како хоће, служе на част онима који су их дали.

Упитан да прокоментарише изјаву директора Фондације за отворено друштво Милана Антонијевића да је неодговорна порука "ево вам спискови, пишите, дописујте имена, шта год хоћете и колико хоћете", Вучић је казао да то више говори о њему и његовим газдама.

"Нека ради свој посао. Неодговоран сам што сам рекао опозицији да уреде бирачке спискове како хоће и да им то ништа неће помоћи. Што се мене тиче нека раде шта год хоће, народ преварити не могу", поручио је Вучић.

Вучић је казао да је остало још много посла до избора, да ће бити још много мука око Косова.

"Ја морам да радим, а они имају посла само са нерадом. Долазе у скупштину по плате, које нису зарадили", истакао је он.

Вучић је истакао да је народ врховни судија и да он одлучује на изборима.

Председник Србије је на питање да прокоментарише то што су недавну изјаву музичара Горана Бреговића, који је у једној емисији похвалио рад српског председника, појединци из опозиције критиковали, одговорио питањем - да ли је Бреговић нешто слагао када је рекао да у Србији види нове путеве и фабрике.

"Бреговића не познајем, он је то рекао као независтан успешан уметник. То не могу да му одузму. Како ће (Драган) Ђилас, (Бошко) Обрадовић, (Вук) Јеремић да одузму нешто Горану Бреговићу који каже 'видим нове аутопутеве, фабрике у Србији'. Јел' нешто слагао? Је л нешто није истина од тога", упитао је Вучић одговарајући на питања новинара на путу од Обреновца до Уба.

Бреговић је недавно у интервију за Ал-Џазира Балканс рекао да иако не познаје политичаре, па тако ни српског председника, може да похвали његов рад као "користан за Србију".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво