Весељи: Ново Брдо драгуљ наше културне баштине

Председник косовске скупштине Кадри Весељи изјавио је да је "поносан" због косовске заставе која је поново постављена на зидинама српског средњовековног града Ново Брдо, као и на полицију и друге институције које се, како је рекао, "брину о косовским драгоценим споменицима".

"Поносан сам на величанствену тврђаву Ново Брдо, овај драгуљ наше културне баштине и древно насеље које је вековима служило као раскрсница цивилизација. Још сам поноснији на прелепу косовску заставу, која поносно маше својим кулама, као и полицију и друге државне институције које се брину о косовским драгоценим споменицима", написао је Весељи у поруци на Фејсбуку.

"Србија узалуд покушава да асимилира нашу културу и наслеђе", поручио је Версељи.

Он је уз своју објаву на Фејсбуку приложио и фотографије с припадницима косовске полиције у подножју тврђаве, као и снимке на којима је видљива косовска застава на средњовековном српском споменику.

"Као будући премијер нећу дозволити да било које од ових древних косовских богатстава буде политички инструментализовано или погођено. Вратићемо некадашњу славу Новом Брду, не само што ћемо га учинити међународном културном туристичком атракцијом већ и обновити стари рудник", додао је Весељи.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво