Клачар о новом састанку власти и опозиције: Очекујем занимљим разговор

У понедељак ће на Факултету политичких наука бити одржан нови, трећи састанак представника власти и опозије. Тема је нова – медији, а и правила ће бити нешто другачија.

Извршни директор Цесида Бојан Клачар каже за РТС да ће уводни део састанка, на којем ће између осталог Цесиц изнети препорукаме за унапређење приступа медијима током кампање, бити отворен за јавност.

Након састанка, представници странака моћи ће да изнесу виђење.

"Састанак ће бити важан јер је тема при врху опозиционе листе захтева. Можемо очекивати занимљив разговор. Надамо се да ћемо добити конкретан, фокусиран разговор о стварима које можемо да променимо до избора", рекао је извршни директор Цесида.

Објашњава да кад је састанак без медија, људи разговарају између себе, обраћају се једни другима или организацијама које су дале препоруке.

Постоји, каже Клачар, усмереност и фокусираност на тему разговору.

Кад прате медији, додаје, представници странака комуницирају директно са бирачима. То је, наводи, природно јер је реч о састанку политичара.

"Састанци фокусирани" 

Извршни директор Цесида сматра да ће састанак у понедељак бити најфокусиранији од свих.

"Медији су суштински важна тема, поготово за опозицију. Састанак прошли пут је био конкретан, није било излета већ се разговарало само о финансирању кампање", каже Клачар.

Извршни директор Цесида указује да су један од највећих проблема бирачки спискови, који нису ажурирани. Због тога је, каже, део опозиционих бирача изгубио поверење.

"Наш задатак, и власти и опозиције и цивилног друштва, је да до следећих избора подигнемо поверење у бирачки списак. Он није идеалан у овом моменту, али је у релативно пристојном стању. Кључна ствар је да се ураде активности да се подигне поверење, изврши додатно ажурирање али и нека врста кампање која би указала и нама као грађанима шта треба да урадимо да бирачки списак буде што бољи", истиче Клачар. 

Одговарајући на питање шта састанцима може да се постигне, Клачар указује да су састанци усмерени на то да буду што практичнији, а не да се говори о системским изменама изборних закона.

"Састанци су фокусирани и конкретни, отварају се ургнетна питања која могу да буду решена. Системске ствари јесу тема, али су дугорочна и не могу да буду решена до избора. Те ствари могу да се реше ако власт након избора буде решена да приђе тим изменама", напомиње Клачар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи