Вучић критикује усвајање буџета

Седница Скупштине Србије, на којој је усвојен буџет, показала је да је у Србији легализована политичка трговина, рекао функционер СНС-а Александар Вучић и најавио да се та странка спрема за ванредне изборе.

Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић сматра да је седница Скупштине Србије, на којој је усвојен буџет, показала да је у Србији легализована политичка трговина.

Вучић је на конференцији за новинаре рекао да су радикали одустали од својих амандмана после разговора шефа посланичке групе СРС-а Драгана Тодоровића с потпредседником ДС-а Душаном Петровићем и председником социјалиста Ивицом Дачићем.

"Једна од ствари које су договрили је да представници СПС-а, иако је то директно против закона, извесно време неће гласати за увођење привремених мера у општину Земун", изјавио је Вучић.

Заменик председника СНС-а тврди и да је договорена смена Томислава Николића и Јоргованке Табаковић са места председника Административног, односно Одбора за финансије.

Вучић је навео да у прилог томе говори то што синоћ ниједан амандман СРС није усвојен.

Функционер СНС-а оценио је и да је јучерашња седница и усвајање буџета показало да је Парламент претворен у "циркус и лакрдију".

СНС се спрема за изборе 

Вучић је рекао да СНС најоштрије осуђује изјаву председника Србије Бориса Тадића у којој је неодговорним назвао све оне који се залажу за ванредне изборе.

Функционер СНС-а је најавио да се та странка спрема за изборе и додао да је "боље имати изборе и ефикасно саставити нову владу и да су избори пет пута скупљи, а нису скупи толико колико Тадић каже, него да имамо овако скупу владу и уцењивачку опозицију која ће се интересовати само за то колико ће добити у коверти и како ће напакостити СНС-у".

Заменик председника СНС-а је оценио да је најгоре што је ова влада учинила у 2008. години то што је показала неодговорност и неспособност у економској сфери и што је заједно са Народном банком лоше и касно реаговала по питању доласка економске кризе.

Вучић је додао да ће то имати дугорочне последице по Србију и да ће се земља од тога тешко опоравити.

Вучић је оценио да је најгора ствар и убиство Ранка Панића и покушај прикривања и манипулција целог тог случаја.

број коментара 0 пошаљи коментар