Кубуровић о одлуци Суда у Скопљу: Политика изнад права и правде

Mинистаркa правде Неле Кубуровић реаговала је поводом одлуке Врховног суда Северне Македоније да нису испуњени услови за екстрадицију Томора Морине Републици Србији истичући да је таква одлука показатељ да је још једном политика била изнад права и правде.

"Нажалост, оваквом одлуком Северне Македоније, још једном је политика била изнад права и правде. Ово је велика срамота за међународно право, али је још већи удар и велика туга за породице жртава које већ деценијама чекају правду за своје најближе", истакла је Нела Кубуровић.

Додала је да иако су органима Северне Македоније били достављени сви потребни доказни материјали, одлучено је супротно истини и чињеницама.

"Србија неће одустати да трага за починиоцима најтежих дела против човечности, без обзира на њихову националну или етничку припадност. То дугујемо жртвама и њиховим породицама", закључила је Кубуровићева.

Врховни суд у Скопљу потврдио је решење Основног кривичног суда у Скопљу да нису испуњени услови за изручење Томора Морине Републици Србији.

У образложењу се наводи да је Томор Морина "држављанин Косова и Велике Британије, а не Србије", те да је кривично дело за које се терети "почињено на територији Републике Косово која је под управом Уједињених нација према резолуцији Савета безбедности 1244 из 10. јуна 1999. године".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво