Уклоњена заштитна ограда на Андрићевом венцу

Радници "Београд пута" почели су уклањање заштитне ограде испред зграде Председништва на Андрићевом венцу.

Уклањање ограде најавио је у недељу предсеник Србије Александар Вучић, након што су током протеста "1од 5 милиона" демонстранти покушали да насилно уклоне ограду и уђу у зграду Председништва.

Вучић је рекао да не жели сцене из Париза, да ће убудуће зграду Председништва споља обезбеђивати само жене, припаднице Војске Србије.

Саветница за медије председника Републике Сузана Васиљевић рекла је да, иако је то противно свим безбедносним препорукама и закону, грађани ће сада моћи да приђу до самих врата да се не би правила фама од догађаја, какав се одиграо испред Председништва у суботу увече.

"Ово је јединствен пример у свету, али да пробамо да покажемо како Србија може и како је Србија демократска земља, која је отворила простор око згаде. Надамо се да ће сви умети то да поштују и да ће се са поштовањем односити према објектима који су симбол државе", рекла је Васиљевићева.

Поновила је да ће, по налогу председника, сам улаз убудуће обезбеђивати припаднице специјалне јединице Кобре, са ознакама и, вероватно, у војним уноформама, како не би било спекулација о томе ко обезбеђује зграду.

"Ову зграду једино и искључиво обезбеђују припадници специјалне јединице Кобре, као и у прошлу суботу", подвукла је Васиљевићева.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво