Ђурић: Приштина само тражи начин да малтретира грађане

Приштинске власти стално налазе нове начине да ометају слободе обичних људи свих националности, а посебно Срба, према којима нетрпељивост и не крију, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић. Грађани Србије ни не треба да иду у јужну српску покрајину са пасошем, већ са личном картом, каже председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун.

Приштина само тражи начин како да малтретира грађане без разлога, понаша се антиевропски и антицивилизацијски, изјавио је Марко Ђурић, поводом одлуке Дирекције граничне јединице косовске полиције о непризнавању српских пасоша приликом уласка грађана на територију КиМ. 

"Стално налазе нове начине да ометају слободе обичних људи свих националности, а посебно Срба, према којима нетрпељивост поново и не крију. Иначе, на Косово и Метохију не треба са српским пасошем. Није ни требало, нити ће требати. Можда само на граничним прелазима Србије на изласку из Србије са територије АП КиМ према Албанији и Северној Македонији", рекао је Ђурић за Танјуг.

Подсећања ради, каже Ђурић, за саме прелазе које Приштина данас без права третира као граничне имамо да се захвалимо, како Приштини, тако и "тандему" Вук Јеремић - Борко Стефановић, који су 2011. договорили и потписали такав споразум о слободи кретања.

Грађани Србије ни не треба да иду у јужну српску покрајину са пасошем, већ са личном картом, изјавио је председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун.

"То није држава да бисмо ми тамо ишли са пасошем. Иде се са личним картама, а који су мотиви Приштине, они само желе да изазову инцидент", рекао је Дрецун за Танјуг.

Нагласио је да никоме на памети не треба да буде да на КиМ иде са пасошем, јер је КиМ саставни део Србије. 

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво