На Косово се не може са српским пасошем

Дирекција граничне јединице косовске полиције донела је одлуку о непризнавању српских пасоша приликом уласка грађана на територију Косова и Метохије, сазнаје РТС у косовској полицији. Према одлуци граничне полиције, забрана уласка се не односи на особе које поседују личну карту и извод за децу са фотографијом.

Гранична полиција је одлуку донела без сагласности косовског министра унутрашњих послова, и без уобичајене процедуре обаштавања јавности.

Мера граничне полиције која је на снази од јуче, погодиће грађане централне Србије који преко Косова путују у Албанију, Црну Гору, а поседују од докумената само пасош.

У полицији наводе да је ова мера у складу са Бриселским споразумом из 2011. године,  који међутим не забрањује коришћење пасоша као јединог документа за кретање.

На административним пунктовима између Косова и Метохије и централне Србије враћено је више породица са децом и особа које су поседовале само пасош Републике Србије.

Поводом одлуке Дирекције граничне јединице косовске полиције огласио се директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, који је рекао да Приштина само тражи начин како да малтретира грађане без разлога. 

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво