Вучић: Срби нису нестали, данас је Србија чврста и снажна

Председник Србије Александар Вучић поручио је у Крушедолу да је обавеза српског народа да нам се више никад не догоди неслога. Најавио је да ће идуће године сећање на страдале и прогнане у "Олуји" бити одржано у Београду, на Тргу Републике.

Александар Вучић је, обраћајући се присутнима у Крушедолу где се обележава 24. годишњица од "Олује", рекао да неки вечерас славе сладострасно и славодобитно то што су Срби протерани из Хрватске.

"И то уз песме уз које пристојни људи не би могли ни да стоје ни да седе. Уз које величају усташке нацистичке поздраве. Уз песму да ће нас стићи њихова рука и преко Дрине. Одговор за све њих и за Фрању Туђмана: отишли су Срби, то је велика туга и мука за сваког Србина. Је ли Хрватска срећнија и успешнија због тога?", поручио је председник Србије.

Свима који се, каже, вечерас веселе због српских суза поручио је да Срби и Србија нису нестали. 

"Вечерас видите поносан народ, који уме да одбрани свој род, чува своје име и презиме, да воли своју земљу и да се тиме дичи на сваком месту. Немојте да мислите да не умемо да одговоримо снажније. Умемо али нећемо, нећемо јер смо постали паметнији, научили шта смо грешили, шта је то што смо све погрешно направили", истакао је Вучић.

"Наше је да ујединимо народ" 

Указао је да се "Олуја" догодила када није било слоге између Србије, Републике Српске и Крајине.

"Нису разговарали, уводили су санкције. Свађали су се сви са свима, и ми у Београду, ми смо направили да будемо слабији. Наша је обавеза да се никада више тако нешто не догоди. Наше је да ујединимо народ и да знамо који је наш национални интерес, да подижемо економије, да ћирилицом пишемо и читамо уџбенике на ћирилици и у Црној гори и Хрватској", напоменуо је Вучић.  

Нагласио је да ће Србија увек да прича о сопственим жртвама, поштујући и туђе жртве.

"Нећемо ућутати јер ће се говорити и о српским страдалницима и о нашој деци јер сузе наше деце не вреде мање од суза све остале деце. Србија је чврста и снажнија него што је била и знаћемо да сачувамо и будемо свој на свом", истакао је Вучић. 

Навео је да ће 25. годишњица "Олује" бити одржана у Београду, на Тргу Републике.

"Одржаћемо највећи скуп до сада и за то нам нису потребне песме, већ ће људи да покажу понос", рекао је Вучић.

На почетку обраћања посебно је захвалио представницима српских политичара из Црне Горе што су дошли у Крушедол.

"Они су са нама за разилку од званичне Подгорице која своје представнике шаље на Дан победе у Книн. Ту су и представници из Словеније, Северне Македоније, и представници СНВ-а из Хрватске", рекао је председник.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво