Амбасадор Боцан-Харченко: Нека живи јуначки српски народ и Србија

Новоименовани амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко, у пратњи министра одбране Александра Вулина посетио је изложбу "Одбрана 78", коју су Министарство одбране и Војска Србије приредили у Музеју града Београда поводом обележавања 20. годишњице одбране отаџбине од НАТО агресије.

Након обиласка изложбе амбасадор Боцан-Харченко није крио емоције, саопштило је Министарство одбране.

Стварно је веома тешко дати изјаву овде. Покушаћу изнети више осећај. Пре свега хвала, у име своје и у име Русије, онима који су направили ову изложбу, која је неопходна за нас, садашњу генерацију и генерације које долазе", рекао је амбасадор Боцан-Харченко.

Додао је да га поставка враћа у време 1998. и 1999. године, када је као члан руске делегације неколико пута учестовао у покушајима да се пронађе компромис на тлу СР Југославије.

"Било је веома тешко. На крају, дошло је до овог зла, агресије од стране НАТО-а и ми ћемо направити све што је могуће да се тако нешто, таква агресија и зло не понове", рекао је амбасадор Боцан-Харченко, поручивши да би изложбу "Одбрана 78" требало да посете сви чланови дипломатског кора и странци који долазе у Србију.

У књизи утисака амбасадор Боцан-Харченко написао је: "Велико хвала свима који су направили ову изложбу. Она је неопходна, пресудна за генерације садашње и које долазе. Јако тежак осећај. Тако нешто не сме се поновити никада! Нека живи јуначки српски народ и Србија".

Изложба "Одбрана 78", аутора Душана Јововића, јединствен је путоказ за тумачење НАТО агресије над СР Југославијом. Реализована је уз подршку Војног музеја и Музеја ваздухопловства, а драгоцен допринос дале су и јединице Војске Србије.

Данашењем обиласку изложбе присуствовали су војни и ваздухопловни аташе Руске Федерације пуковник Владимир Корњејенков, шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Синиша Кресовић и заступник начелника Управе за традицију, стандард и ветеране пуковник Душко Шљиванчанин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво