Затворени састанак власти и опозиције на ФПН-у

На Факултету политичких наука у Београду одржан је састанак на којем су разговарали представници власти и опозиције. Тема је била припрема за дијалог о изборним условима, преноси Н1. Наредни састанак одржаће се у августу, сазнаје Танјуг.

Декан ФПН-а Драган Симић, који је био један од уводничара на скупу, изјавио је за Н1 да је до састанка дошло на иницијативу Фонда за отворено друштво и да је тиме отворен дијалог о изборним условима.

Симић је медијима касније рекао и да је то што се село за сто добар знак, да постоји свест да је велика потреба да се разговара, а то је, каже, "већ нешто".

Новинарима се након састанка кратко обратио Милан Антонијевић из Фонда за отворено друштво, који је модерирао округли сто. Рекао је да је задовољан састанком, да је он био конструктиван и да се дијалог "отвара".

Остали учесници састанка нису давали изјаве за медије.

Саопштење би током дана требало да издају Фонд и Факултет политичких наука. 

Састанку су присуствовали министар полиције Небојша Стефановић, посланици Српске напредне странке у Скупштини Србије Владимир Орлић и Владимир Ђукановић, лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас, председник Демократске странке Зоран Лутовац, као и посланица у Скупштини Србије Мариника Тепић.

Такође, састанку су присуствовали и представници цивилног сектора – председница Београдског фонда за политичку изузетност Соња Лихт и Милан Антонијевић из Фонда за отворено друштво, који је модерирао округли сто. Присутан је био и Бојан Клачар из Цесида.

Фонет преноси да је данашњи састанак један у низу припремних разговора за дијалог о изборним условима. Плафторма за данашњи разговор били су документи и материјали Центра за слободне изборе и демократију (Цесид) и организације ЦРТА.

Данашњи скуп је "нулта" од четири рунде разговора на којима ће се расправљати о предусловима за фер и поштене изборе, пише Фонет, док Танјуг сазнаје да ће се следећи састанак одржати у августу.

Теме тих разговора биће услови финансирања, слобода медија, изборни спискови и изборни процес – од бирачких одбора до контроле гласања, сазнаје Фонет.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво