Вучић: Од Путина лепа, али лична порука

Председник Александар Вучић потврдио је да му је нови амбасадор Русије у Србији пренео поруку руског председника Владимира Путина.

Како је рекао, ради се о личној поруци коју не може да пренесе.

"Могу само да кажем да је лепа и пристојна", рекао је Вучић, одговарајући на питања новинара у Нишу након представљања оклопних возила које је Србија добила од Русије.

Медији су раније известили да је нови амбасадор Александар Боцан-Харченко, приликом предаје акредитива, српском председнику пренео поруку Владимира Путина.

"Поповић требало да се консултује"

Коментаришући изјаву министра за иновације Ненада Поповића да је Бриселски споразум мрта, Вучић је рекао да је он требало да се консултује са премијерком по питању Косова и Метохије, али је уверен да није имао зле намере.

Председник је упутио опаску да на такве изјаве има право као шеф странке, али да је као министар требало да се консултује са премијерком Аном Брнабић која му је, каже, као члану своје Владе замерила на тој изјави.

На питање да ли став министра Поповића нарушава стабилност Владе, Вучић је рекао да увек подржава Ану Брнабић и да "ће све бити у реду".

"Чекајте да видите коме ће Албанци да праве споменик"

Председник је, коментаришући писање једног дневног листа да је Вук Јеремић 2005. године од Русије тражио да призна независност Косова, рекао да сви људи у Србији, ако хоће да буду поштени пред собом, све знају и све разумеју.

"Чекајте да видити коме ће од Срба Албанци да праве споменик у Приштини и будите сигурни да то нећу бити ја, већ неко други, позивајући се, пре свега, на одлуке Међународног суда правде из 2010. године", навео је Вучић.

Председник каже и да сви знају шта су појединци радили 17. марта, кад се догодио погром на КиМ, као и 2008. кад је Косово прогласило независност, као и наредних година.

Председник је коментарисао и перформанс у организацији "1 од 5 милиона", чији представници су у суботу просули џакове са листићима са његовим именом испред зграде Председништва.

"А, у џаковима, као и обично, ништа...", рекао је и додао да на то гледа као на забаву, а не као на нешто озбиљно о чему треба да размишља.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво