Радојичић угостио амбасадора Русије Боцан-Харченка

Градоначелник Београда Зоран Радојичић примио је у Старом двору амбасадора Руске Федерације у Србији Александра Боцан-Харченка. Двојица званичника разговарала су о даљем унапређењу добрих односа између Србије и Русије, односно Београда и Москве.

Радојичић је изразио задовољство што је имао прилику да упозна и угости новог амбасадора Руске Федерације у Србији. 

"Разговарали смо о блиским односима и пријатељству Русије и Србије и сложили се да је сарадња двеју земаља на високом нивоу. Такође је било речи о унапређењу постојеће сарадње у периоду који је пред нама. Александар Чепурин, претходни амбасадор Русије, дао је велики допринос одличној сарадњи између Русије и Србије, али и Београда и Москве, а нема сумње да ћемо и са господином Боцан-Харченком имати одличну сарадњу у областима културе, економије, привреде, спорта, али и осталим сегментима", рекао је Радојичић. 

Градоначелник Београда је додао да је током његовог недавног боравка у Москви било речи о даљем унапређењу сарадње између два главна града, јер Москва може да буде добар пример за даљи развој Београда. 

"Градоначелник Москве Сергеј Собјанин истакао је тада да су промене на боље увек могуће, као и да веома брзо могу да се остваре. У Москви сам имао прилику да видим Зарјадје парк, који је недавно уређен и један је од најлепших у руској престоници. Желимо да и ми направимо парк налик њему у Београду", рекао је Радојичић и истакао да се радује наставку сарадње са Боцан-Харченком. 

Амбасадор Русије у Србији нагласио је да је састанак са градоначелником Београда за њега био један од приоритета по доласку на нову дужност, пре свега због чињенице да се у престоници Србије осећа пријатно од првог дана. 

"Убеђен сам да је Београд на добром путу да постане један од најлепших европских градова, што у региону већ сада свакако јесте. Желимо да односи Београда и Москве дају највећи могући допринос даљем унапређењу одличних односа између Србије и Русије. Постоји много пројеката у бројним областима на којима можемо да радимо и нема сумње да ћемо наставити да улажемо велике напоре како би били реализовани", истакао је Боцан-Харченко.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи