Вучић о Харадинају: Очекујем само фарсу и представу у Хагу

Председник Србије Александар Вучић истакао је да од позива и појављивања Рамуша Харадинаја пред Специјалним судом у Хагу не очекује ништа, осим фарсе и представе.

Александар Вучић је гостујући на ТВ Пинк рекао да од одласка Рамуша Харадинаја у Хаг не очекује више од представе да је "ОВК штитила људе од 'српског агресора' и да су били веома успешни".

Упитан да ли је датум за одлазак Харадинаја у Хаг баш на 20. годишњицу некажњеног злочина у Старом Грацку намерно изабран, Вучић је рекао да мисли да Харадинај није повезан само са тим злочином, већ и са многим другим.

"То треба да установе неки други, који раније за то нису имали политичке воље и храбрости да се с тим ухвате у коштац", указао је председник Србије и додао да је Хашки трибунал, пред којим је Харадинај раније био ослобођен, био политички суд, а да је сада реч о неком другом суду, који је направљен на другачијим правним основама.

Истиче да нема никакву илузију да ће Харадинај веома брзо бити пуштен кући и то можда за дан два, а да ће онда бити већи херој, јер ће рећи како је штитио интересе Албанаца и Косова.

"Очекујем да ће Харадинај, када се врати, наставити да се бави рушењем власти у Србији", приметио је Вучић.

Што се злочина у Старом Грацком тиче, каже да нема илузија да ће бити истражен, те да се плаши да томе није довољно посвећена пажња.

"Хвала Кини за спас Железаре"

Председник Србије, који сутра у Смедереву присуствује церемонији полагања камена темељца за изградњу новог постројења Агломерације компаније "Хбис Група Србија", још једном се захвалио Кини и њеном председнику на спасавању Железаре.

Вучић је навео и да је "Железара" наша најзначајнија фабрика, која је "прешла" "Фијат", и доноси Србији на стотине милиона евра прихода годишње.

"Нова инвестиција је изузетно важна за нас", подвукао је председник.

Истиче да је увек срећан када иде у "Железару", или само пролази поред ње, јер је то фабрика која значи живот за Србију.

Како је рекао, сигуран је да је Србија на веома добром путу и да грађани не треба да брину за будућност.

"Ускоро прелазимо магичних 500 евра просечну плату, за који месец. И, онда можемо да кажемо да смо нешто направили", истакао је Вучић.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(среда, 24. јул 2019, 01:48) - anonymous [нерегистровани]

Haradinaj

Vratiće se kao narodni heroj umesto zločinac. To svi znamo. Zato je i dao ostavku. Kada se vrati ima da bude predsednik KiM.

(уторак, 23. јул 2019, 22:33) - Diona [нерегистровани]

Saradnja

Haradinaj će izaći posle 48 sati, i Haradinaj je taj koji je ubio srpski narod, i nemaju dokaza da ga osude jer je svoje svedoke ubijao.

(уторак, 23. јул 2019, 21:29) - Тома-Трстеник [нерегистровани]

@Осуда

Поштована Анна, ех кад би Суд
судио по вашем, мом и Божјем
мишљењу и судио по Правди све
би другачије било, али Не! они су
до сада били само Сарадници, а
сада остаје да се види,али мало је Наде
за Џабе нам Сведоци и убијени и преживели.

(уторак, 23. јул 2019, 21:18) - anonymous [нерегистровани]

Pa...

Barem čovek je realističan u očekivanjima...

(уторак, 23. јул 2019, 20:43) - Luka [нерегистровани]

Komentar

Haradinaju je oslabila podrška kod Albanaca, pa se služi providnim trikovima kako bi istu povratio.

(уторак, 23. јул 2019, 20:20) - Anna [нерегистровани]

osuda

Haradinaj, treba da bude osuđen za svaku majku koju je u crno zavio i za svaku kuću koju je opusteo i za svaki prodati organ iz Žute kuće.