Мондолони у опроштајној посети: Сарадња учвршћена на највишем нивоу

Председница Владе Ана Брнабић примила је у опроштајну посету амбасадора Републике Француске у Србији Фредерика Мондолонија са којим је разговарала о свему што је урађено на развоју односа наших земаља током његовог мандата у Србији, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима Владе. Мондолони је поручио да постоји појачано интересовање француских инвеститора за улагање у Србији.

Ана Брнабић је оценила да су свеукупни односи Србије и Француске достигли висок ниво политичке сарадње, али и међусобног поштовања и пријатељства, о чему сведочи и недавна посета председника Француске Емануела Макрона Србији.

Према њеним речима, посета председника Француске Србији, после готово две деценије, сведочи о искреној жељи за успостављањем чвршћих односа и партнерства.

Амбасадор Мондолони поручио је да је начињен велики помак у интензивирању билатералне сарадње која је додатно учвршћена обостраним посетама званичника на највишем нивоу и изразио очекивање да ће се овакав тренд наставити.

Председница владе и амбасадор Француске разговарали су и о заједничким пројектима на којима две државе раде и сагласили се да постоји велики потенцијал за сарадњу у области полиције, одбране, заштите животне средине и државне управе.

Француски амбасадор је истакао да је његова земља велики инвеститор у Србији и да постоји појачано интересовање француских привредника који су охрабрени да улажу у нашој земљи.

Председница владе још једном је захвалила амбасадору Мондолонију на залагању и енергији коју је уложио на унапређењу односа наших земаља и пожелела му много успеха на наредном професионалном ангажовању.

број коментара 0 Пошаљи коментар