Дачић са амбасадорима Русије и Кине

Министар спољних послова Ивица Дачић примио је у куртоазну посету амбасадора Русије Александра Боцан-Харченка, поводом његовог ступања на дужност, саопштило је Министарство спољних послова. Дачић се потом састао са амбасадорком Кине Чен Бо.

Ивица Дачић је Александру Боцан-Харченку пожелео добродошлицу и успешан дипломатски мандат у Београду и изразио задовољство што ће он, као врсни позавалац нашег региона, представљати Руску Федерацију у Србији.

Размотрене су теме од посебног значаја, као што су економски односи, питање Косова и Метохије, сарадња у међународним организацијама, као и друге области од заједничког интереса.

У срдачном разговору, реафирмисан је обострани интерес за свестраним унапређењем билатералних односа две земље.

Ти односи су, како се наводи, изузетно добри и развијени и веома се динамично развијају.

Ивица Дачић се састао и са изванредном и опуномоћеном амбасадорком Кине Чен Бо са сарадницима.

Размотрене су бројне теме из области билатералне и мултилатералне сарадње, укључујући и међусобну подршку у међународним форумима у решавању питања од заједничког интереса.

Оцењено је да су односи две земље одлични, богати и садржајни и да се развијају у добром правцу, нарочито у области економске сарадње.

Потврђена је принципијелна подршка Кине територијалном интегритету и суверенитету Србије и најављен њен наставак у међународним односима.

Заједнички је констатовано да постоји простор за додатно унапређење и интензивнију комуникацију и размену информација, као и за побољшање координације у међународним организацијама и договорене су заједничке активности у том циљу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво