Вучић честитао Џонсону

Председник Александар Вучић упутио је честитку новоизабраном премијеру Велике Британије Борису Џонсону и изразио наду да ће он бити први шеф британске владе који ће посетити Србију, после четрдесет година.

Александар Вучић пожелео је успех у раду Борису Џонсону, ког је Конзервативна партија изабрала за новог британског премијера, саопштила је Служба за сарадњу са медијима Председника Републике.

"Ваш избор сведочи о великом поверењу, које је указано колико Вашем искуству, толико и идејама да одговорите на изазове са којима се суочава Велика Британија. Уверен сам да ћете, како сте и сами рекли, донети нову енергију Вашој земљи и повести је сигурним путем напретка", пише у честитки.

Вучић истиче да ће Џонсон у њему имати поузданог партнера у развоју политичког дијалога и јачању економске сарадње две земље.

"Надам се зато да ћете Ви бити први британски премијер који ће посетити Србију, после безмало четрдесет година. Вашом посетом потврдили бисте да је жеља за јачим и богатијим српско-британским везама обострана, што би ми у Србији поштовали и ценили", додао је Вучић.

Председник је указао на допринос Велике Британије Берлинском процесу и сарадњи на Западном Балкану, и истакао је да ће Србија, водећи политику мира, наставити да се бори за стабилност на Западном Балкану, као основи за економски и сваки други напредак Србије и региона.

"У исто време желим да захвалим британској влади што је пројектима попут дигиталне трансформације и јачања е-Управе, финансиране кроз Фонд за добру управу, подржала процес реформи у Србији," наводи се у честитки Вучића.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(среда, 24. јул 2019, 17:36) - anonymous [нерегистровани]

Dame i gospodo...naivci,

Biće između nas i engleske iskrenog prijateljstva kad na vrbi rodi grožđe! Šta vam je? Šta sanjate tu?

(уторак, 23. јул 2019, 20:18) - Graje [нерегистровани]

Saradnja

Ovo su lepe vesti za našu državu, i ovo su vesti koji će da jačaju Srbiju i VB. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

(уторак, 23. јул 2019, 18:34) - Aleks [нерегистровани]

cestitke

Cestitke.

(уторак, 23. јул 2019, 18:11) - Marko [нерегистровани]

Odnosi

Nadajmo se dobrim odnosima sa njima!

(уторак, 23. јул 2019, 17:27) - anonymous [нерегистровани]

Kristina

cestitke novoizabranom premijeru Borisu Dzonsonu, Velike Britanije i nadamo se skorasnjoj poseti Srbiji kako bi se ojacali odnosi Srbije i Engleske

(уторак, 23. јул 2019, 16:25) - anonymous [нерегистровани]

Prijateljstvo

Nadamo se da ce nas posetiti.