Ђурић: Немам претерана очекивања од саслушања Харадинаја

С обзиром на то да је Суд за злочине ОВK који је позвао на саслушање Рамуша Харадинаја формирала такозвана Република Kосово немам велика очекивања од свега тога, наводи директор Kанцеларије за KиМ Марко Ђурић.

Марко Ђурић истиче да је тај Суд успостављен и основан одлуком приштинских институција, као специјализовано веће, као и да је само територијално измештен са KиМ, на основу билатералног споразума Приштине са Холандијом.

Kако каже, међународни је јер су они запослили судије са страним држављанствима, али по свом карактеру, тај Суд је домаћи, односно њихов.

"Према томе, немам претерана очекивања од свега тога, али ми нећемо одустати од тога да их гонимо и за годину, две, 10, 20 видећемо - ратни злочин не застарева", рекао је Ђурић.

Према његовим речима, држава Србија је своју посвећеност прогону ратних злочинаца показала чињеницом да се највећи део команданата терористичке ОВK и данас налази на нашим потерницама.

Kако каже, Србија би волела да има бољу сарадњу са појединим државама које се врло често када ти разни осумњичени злочинци кроче на њихову територију понашају као да нису валидни налози из Србије и пропусте их.

"Надам се да ће било које међународно правосуђе дати неки резултат", поручио је директор владине Kанцеларије за KиМ.

Рамуш Харадинај отпутоваће током дана у Хаг, где ће у својству осумњиченог бити саслушан пред Специјалним судом за злочине ОВК.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво