Дејвид Вујић са Вучићем о успоменама на мисију “Аполо“

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са Дејвидом Вујићем, последњим из групе Американаца српског порекла, који су радили на свемирском програму "Аполо" шездесетих и седамдесетих година прошлог века. Вујић је са председником Вучићем поделио успомене и анегдоте из рада на свемирском програму Аполо и детаље из мисије на Месец, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима председника Србије.

Александар Вучић је рекао да су људи у Србији поносни на групу Американаца српског порекла који су учествовали у програму "Аполо" и њихов допринос том великом достигнућу за човечанство.

Председник Вучић је захвалио Вујићу што, иако Американац по рођењу, није заборавио своје корене и што на најбољи начин представља српски народ у Америци.

Према Вучићевим речима, људи као Дејвид Вујић су много учинили и чине за приближавање Србије и Америке.

Дејвид Вујић је испричао да је његова породица увек с поносом чувала српски језик, веру и обичаје и трудила се да окупи српску заједницу у њиховом граду и шире.

Са председником Вучићем поделио успомене и анегдоте из рада на свемирском програму "Аполо" и детаље из мисије на Месец.

Председник Вучић је рекао да је импресивно из прве руке слушати таква сведочанства и захвалио Амбасади САД и амбасадору Кајлу Скоту што су, у оквиру обележавања 50. годишњице слетања на Месец, подсетили на заслуге "српске Аполо седморке".

Подсетио је на свој ранији сусрет са Дејвидом Вујићем пре две године у Вашингтону и савете господина Вујића да се Србија посвети дигитализацији и модерним технологијама.

То је, како се наводи, сада један од главних праваца у раду Владе Србије.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 23. јул 2019, 19:22) - Graje [нерегистровани]

Saradnja

Srbija i SAD zajedno treba da rade na zajedničkim projektima. Svaka saradnja sa SAD je zaista dobra. Apolo 13 je ekspedicija prva koja je kročila na mesec.

(уторак, 23. јул 2019, 16:58) - Dragan [нерегистровани]

Komentar

Srbi se uvek pokažu i dokažu kao izuzetno inteligentan narod.

(уторак, 23. јул 2019, 16:10) - anonymous [нерегистровани]

Prijateljstvo

Lepe uspomene na uspeh covecanstva.