Харадинај на приштинском аеродрому, чекајући лет за Хаг

Косовски премијер у оставци Рамуш Харадинај отпутоваће током дана у Хаг, где ће у својству осумњиченог бити саслушан пред Специјалним судом за злочине ОВК. Касни авион којим некадашњи регионални командант ОВК треба да одлети за Хаг.

На приштински аеродром Рамуша Харадинаја су довезли службеним аутомобилом са ротацијом, уз пратњу два полицијска возила.

Аутомобил са Харадинајем ушао је на рампу аеродрома поред ВИП улаза без заустављања поред великог броја новинара. Службени аутомобил и два полицијска возила, након мање од десетоминутног задржавања, напустили су аеродром.

Харадинај је на свом Фејсбук профилу написао да је Косово кренуло напред на евроатлантском путу и да је "јаче него икада пре, на линији мира и у свеприсутном пријатељству са Сједињеним Државама".

Поновио је да је "Косово спремно за дијалог са Србијом до постизања правно обавезујућег коначног споразума, укључујући и узајамно признавање у постојећим границама".

Такође, навео је да косовско тржиште за производе из централне Србије може бити ослобођено наметнутих такси само у замену за признање косовске независности.

Харадинај је у петак поднео оставку због позива на саслушање. Тада је рекао да тим чином жели да "одвоји функцију премијера од Рамуша Харадинаја".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи