"Шпанија неће мењати свој став по питању Косова и Метохије"

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са амбасадором Шпаније Раулом Бартоломеом Молином који је потврдио да Шпанија неће мењати свој став по питању Косова и Метохије и да ће наставити да пружа недвосмислену подршку евроинтеграцијама Србије.

Премијерка и шпански амбасадор су разговарали о билатералним односима две земље и могућностима за унапређење економске сарадње, саопштила је Влада Србије.

Србија ће увек бити искрен пријатељ Шпаније и залагати се за одржавање чврстих и стабилних односа и традиционалног пријатељства два народа, поручила је Ана Брнабић и захвалила Шпанији на принципијалном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности Косова.

Амбасадор Молина је потврдио да Шпанија неће мењати свој став по питању Косова и Метохије и да ће наставити да пружа подршку у заштити државних и националних интереса Србије.

Нагласио је да ће Шпанија истовремено наставити да пружа недвосмислену подршку евроинтеграцијама Србије, коју сматра важним чиниоцем регионалне стабилности и поузданим партнером Европске уније.

Премијерка је оценила да су политички односи Србије и Шпаније на изузетно високом нивоу, а да су се након увођења директних авио-линија Београда са Мадридом и Барселоном стекли добри услови за интензивирање економске сарадње наших земаља.

Говорећи о економској сарадњи, амбасадор Молина је истакао да је први корак сусрет привредних комора Србије и Шпаније, планиран за ову годину. То ће, према његовим речима, бити добра прилика да се српске компаније представе шпанском тржишту и могућност привредницима из Шпаније да упознају српско тржиште и услове за инвестирање у Србији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво