Харадинај и Тачи о пресуди МСП-а

Косовски премијер у оставци Рамуш Харадинај изјавио је да је 22. јул, дан када је Међународни суд правде 2010. године прогласио да Декларација о независности Косова није у супротности са међународним правом, један од најважнијих датума за државност тзв. Косова. Косовски председник Хашим Тачи рекао је да је та одлука највећа међународна победа Приштине.

Рамуш Харадинај је у тексту објављеном на Фејсбуку оценио да је та одлука Међународног суда правде историјска и да је "потврдила темеље независности, државног суверенитета и територијалног интегритета", преноси Телеграфи.

Харадинај је оценио да је случајност то што је пре девет година, дан пре пресуде МСП-а, позван у Хаг у другом судском процесу, а да је данас, на девету годишњицу, поново позван у Хаг.

Косовски председник Хашим Тачи рекао је да је одлука Међународног суда правде највећа међународна победа Приштине.

"Прошло је девет година од одлуке Међународног суда правде, која је потврдила наше право да прогласимо независност Косова. То је била највећа међународна победа Републике Косово, која је отворила пут за јачање међународне субјективности и заувек означила наше право на самоопредељење. Ова одлука је отворила пут за чланство Косова у НАТО, ЕУ и УН", написао је Тачи, преноси РТК.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 22. јул 2019, 16:02) - anonymous [нерегистровани]

]]]]]]

Kada će ovi shvatiti i jednov već prestati sa svojim za istoriju, mlaćenjem prazne slame. Nema vam od vaše upornosti da nam otmete KIM ništa osim laži i zla, u kojima ste ogrizli i vi i vaši plaćenici, ko god da su.

(понедељак, 22. јул 2019, 12:07) - anonymous [нерегистровани]

Sud "pravde"

Teško nama kad "međunarodna pravda" zavisi od institucija kontrolisanim državama koje haraju i bombarduju po celom svetu. Nije ni čudo da države kao Severna Koreja i Iran grade nuklearni arsenal a države kao Venecuela i Sirija pozivaju Ruse da ih od toliko "pravde" odbrane...