Боцан Харченко се обратио Вучићу на српском

Председник Александар Вучић примио је акредитивно писмо новоименованог амбасадора Русије у Србији Александра Боцана Харченка, уз констатацију да је мало земаља у свету које воде независну спољну политику, попут Србије, укључујући блиске односе са Москвом.

Боцан Харченко, који важи за експерта за Балкан, обратио се председнику Вучићу на српском језику и рекао да му је част што може српском председнику да уручи акредитиве.

Он је истакао да жели да ради на даљем унапређењу сарадње Србије и Русије, која је већ сада, истакао је, на изванредном нивоу.

Након предаје акредитива, уследио је састанак председника Вучића и новог амбасадора Русије Боцана Харченка, са делегацијама.

Вучић је том приликом рекао да је изузетна част што је председник Руске федерације Владимир Путин донео одлуку да баш њега постави за амбасадора у Србији.

"То говори и о значају који Путин придаје нашој земљи, нашем пријатељству и о жељи да даље унапређујемо наше односе. Имали смо добре односе са претходним амбасадором и неговаћемо још чвршће односе са вама и Руском федерацијом", рекао је он.

Вучић је истакао да Србија има веома блиске односе са Москвом, и да се тога не стиди, већ, напротив, поноси.

"Чини ми се да није лако пронаћи велики број земаља које воде независно своју спољну политику", додао је он.

Вучић је указао и да трговинска размена између две земље стално расте и изразио наду да ће бити још боља у будућности.

Вучић је са амбасадором Боцан Харченком разговарао о застоју дијалога Београда и Приштине, као и о другим кретањима на Западном Балкану, изразивши забринутост због ситуације на Косову и Метохији и тешког положаја српског народа у нашој јужној покрајини.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво