Тапушковић за РТС: Харадинај ће само да прошета до Хага

Одлазак Рамуша Харадинаја у Хаг представља врхунски дипломатско-политички трик да се превазићу тешкоће око такси наводи за РТС адвокат Бранислав Тапушковић. Уверен је да се све то ради уз сагласност великих сила.

Бранислав Тапушковић је гостујући у Јутарњем програму РТС-а навео да Рамуш Харадинај није поднео оставку на место косовског премијера због позива у Хаг, како је то он представио, већ под притиском великих сила у вези са укидањем такси.

"Харадинај је изјавио да је оставку поднео зато што је позван да оде пред тај суд. Све оно што смо чули након боравка Весељија тамо, ја сам уверен да се све то ради да се доведе до ситуације да буду укинуте таксе које је он увео, али не по својој идеји већ је и то једна врста оних акција које се увек предузимају уз сагласност највећих сила које одлучују о свему што се тиче наше судбине", објашњава Тапушковић. 

Додаје да ће се Харадинај само прошетати до Хага јер је тамо већ два пута одлазио.

"Харадинај није први који одлази у Хаг, било их је тамо већ приличан број. Сви су отишли у својству осумњиченог и сви су се вратили и ми до данашњег дана немамо ниједну једину оптужницу, бар да видимо како они мисле и кога да оптужују и за каква дела", истиче Тапушковић.

Додаје да Харадинај неће доћи у обзир као оптужени јер ће увек рећи да је већ одговарао пред Хашким трибуналом.  

"Рамуш Харадинај ће се прошетати до Хага и вратити се назад као и сви остали. Он више никада неће доћи у обзир као оптужени јер ће увек рећи да је већ одговарао пред Хашким трибуналом који га је ослободио од оптужби за злочине на Косову и Метохији, те да не може да се против њега поново покреће поступак", објашњава Тапушковић.

Додаје да је Хашим Тачи кандидат за Хаг. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво