Српска листа спремна на још јачу борбу за опстанак на КиМ

Српска листа и српски народ на КиМ свесни су претњи и свих појачаних притисака на Србе који ће уследити од стране политичких првака косметских Албанаца и њихових спонзора након оставке Рамуша Харадинаја, саопштила је Српска листа.

Спремни смо на још јачу борбу за опстанак и останак на својим вековним огњиштима, поручила је Српска листа.

Јасно је да најновији политички потези Приштине имају за циљ хомогенизацију албанских политичких партија, што по правилу значи још већи притисак на Србе на КиМ и њихове легитимне представнике, у циљу урушавања јединства и исељавања нашег народа, наводи се у саопштењу.

"Предстојеће такмичење у нашој јужној покрајини, зарад стицања јефтиних политичких поена, биће борба између политичких представника косметских Албанаца ко ће показати већу мржњу према Србима на КиМ и Србији и на то желимо без скривања и на време да упозоримо", писше у саопштењу.

Српска листа поручује свима онима у Приштини и међународној заједници који то режирају да су разумели све њихове перфидне политичке манипулације и игре којима се служе.

"И да неће успети да нас сломе, победе и отерају, јер смо свесни и јединства и подршке нашег народа, државе Србије и председника Вучића. Због свега наведеног очекујемо још већу и јачу подршку наше државе опстанку српског народа на КиМ у заштити мира и безбедности, а Србе у покрајини позивамо на уздржаност, саборност и јединство", поручују из Српске листе.

Српска листа наводи да ће, без сумње, наставити да уз нераскидиву и непрекидну сарадњу са председником и државом Србијом штити интересе српског народа, а пре свега право на мир, опстанак и останак на својим вековним огњиштима.

"Данашње речи нашег председника Александра Вучића нама на КиМ дају веру, снагу и уверење да ћемо сви заједно обезбедити безбедност и просперитет Срба на КиМ", закључила је Српска листа.

број коментара 0 Пошаљи коментар