Додик о оставци Харадинаја: Нова фарса међународне заједнице

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик каже за РТС да му оставка косовског премијера Рамуша Харадинаја личи на све досадашње фарсе које je најчешће правила међународна заједница, a има за циљ да врши додатни притисак на Србију.

Милорад Додик је истакао да је данас са председником Александром Вучићем разговарао о оставци Рамуша Харадинаја.

"Рекао сам да ми то личи на све оне досадашње фарсе које су најчешће правили међународна заједница и поједини у БиХ из муслиманског и хрватског народа и да ово највише иде ка томе да се Харадинају још једном опере биографија како би он као несумњиви политички фактор могао поново да се врати у политички живот Косова", рекао је Додик у изјави за РТС.

Истакао је да не смемо бити наивни у овом случају. "Ја сам потпуно уверен да ту постоји конекција и сарадња међународног фактора или некога ко води читав тај пројекат око Косова и самог Харадинаја", додао је Додик.

"Ово изгледа веома фарсично када каже да он иде тамо као име, а не иде као држава. Читава та прича око власти у Приштини несумњиво има терористички предзнак", рекао је Додик.

"И чињеница да Харадинају није пресуђено у Хашком трибуналу, а да се сада зове на нешто слично што би требало да буде раније већ пресуђено у Хашком трибуналу мене наводи на то да је то прича о фарси која би само требало да буде основа за додатни притисак на Србију и председника Вучића", нагласио је Додик.

Указао је да је рекао Вучићу да је неопходно да заједно посвете више пажње, као и да то читав народ очекује, поготову у Републици Српској.

"Читаво ово решење се поставља као свесрпско питање и у том погледу не може да буде решења за један народ који има сва права на штету државе Србије, а да један део народа какав је у Републици Српској мора да ћути и да трпи тортуру међународног фактора који је наменио улогу живота у држави у којој не може да функционише", навео је Додик.

Нагласио је да је тачно да треба да се укину таксе, али да то не значи да је то дефинитивно решење.

"Мислим да око председника Вучића и његове преговарачке позиције треба да се окупе сви политички, национални и државни фактори у Србији, јер је очигледно да ће сада међународна заједница по оном устаљеном оквиру рећи: ево имамо операцију са њима, они више нису ту, морате и ви нешто да учините", нагласио је Додик.

Истакао је да "знамо да је председник Вучић тврд преговарач и да никаквих уступака науштрб националних и државних интереса за Србе неће бити".

"Наравно, треба тежити ка консензусу и компромису, али он мора да буде општеприхватљив", закључио је Додик. 

број коментара 9 Пошаљи коментар
(петак, 19. јул 2019, 23:06) - Milos [нерегистровани]

Plan B od zapada

Haradinaj je tek juce oped naglasio, kako svi politicari na kosovu moraju da budu slozni oko taksa, da bi ih Srbija priznala. A danas daje ostavku. Kao da juce to jos nije znao. Fazon je u tome, da ce novi premijer povuci takse i Haradinaju ce biti sudjeno u Hagu. A to sve ce se jako brzo desiti. I tek onda ce se vidi sta stoji iza svega toga. Onda ce zapad da vrsi pritisak na Srbiju, i da naglasuju kako Srbija mora sad oped nesto da da. Medjutim oni i dalje nisu nista dali. Ukinuli takse koje su ilegalne i uhapsili teskog kriminalca.
Primer: lopov koj pljacka kuce i banke objavi da ce prestati da krade, ali zato mora drzava da mu da sada neki posao u firmi gde ce biti direktor i zaradjivati 3500€. Znaci sasvim apsurdno!!

(петак, 19. јул 2019, 21:04) - anonymous [нерегистровани]

Bravo gospodine Dodik,

izgovorili ste nase misli. Takse su cisti zapadnjacki teror i zao duh, nebi li Srbi jos vise umirali i nestajali. Te takse su vise nego za podsmeh, odnosno reakcija svih zapadnih sila, naravno sila, jer na nama su svoju zlu silu pokazali, ali jednom zlikovcu, koji nista drugo nije, jer nema drzavu, to je nasa teritorija oteta od Naro u sluzbi USA, ne mogu oni nista. On moze zadrzavati te takse, upadati na sever Kosova, hapsiti, prebijati i da ne nabrajamo zlodela, i zamislite dragi nasi Srbi, citava zapadna sfera ove kugle, najmocnije drzave, ne mogu tu sirotice nista uciniti. Pa to bi i vrabac proniknuo kao laz.
A ovo sada je ista prica, da ne ponavljamo, gospodin Dodik je sve rekao.

(петак, 19. јул 2019, 21:01) - anonymous [нерегистровани]

Dodik je u pravu...

...Srbi u Srbiji,ne vjerujete Prijateljima... molim m vas,probudite se!

(петак, 19. јул 2019, 21:00) - Neša [нерегистровани]

Ah

Obožavam kada se političari kriju iza "zaštite naroda".

(петак, 19. јул 2019, 20:52) - anonymous [нерегистровани]

Ali,Haradinaj je podnio ostavku....

I mislim da Haradinaj nikada vise nece biti u pristinskoj vlasti jer su Ameri vidjeli da s njim i ostalim ratnim zlocincima ne mogu oteti srpski KosMet.Smatram da ce Ameri umjesto ratnih zlocinackih kadrova OVK dovesti nove kadrove koji nisu okrvavili ruke nad Srbima kako bi s njima nastavili otimanje srpskog KosMeta.U svakom slucaju Beograd treba biti oprezan i treba,preko Rez.SB.UN 1244,nastaviti borbu za svoju AP KiM,a vrijeme svakako radi za pravo i pravdu,tj. za Srbiju.

(петак, 19. јул 2019, 20:24) - Perica [нерегистровани]

Istina

Dodik je potpuno u pravu..Srbi oprez,ujedinjeni smo jači...

(петак, 19. јул 2019, 20:24) - Чеда [нерегистровани]

Проницљиво

Свака част Миле, види се да не понављаш часове историје. Терористима је место у најбољем случају на доживотној робији међу општом популацијом у Забели. Тамо је божја правда за такве монструме.

(петак, 19. јул 2019, 20:22) - Nislija [нерегистровани]

Svaka cast !

Sve sto je rekao u vezi tzv" kosova" ziva istina!
Ne vidi onaj ko nece !

(петак, 19. јул 2019, 20:20) - Jovan [нерегистровани]

strpljene

treba kordinacija Srba pod hitno jedinsvo se mora pokazati ovo je igra EU