Тачи реаговао на Харадинајеву оставку: И мој саветник позван у Хаг

Косовски председник Хашим Тачи рекао је да је о позивима на саслушање пред Специјалним судом за злочине ОВК, који су упућени Рамушу Харадинају и Бислиму Зурапију и његовом саветнику сазнао из медија, наводећи да ће наредне потезе дефинисати у складу са уставним овлашћењима.

"Са жаљењем сам примио вест да је Специјални суд на разговор позвао мог саветника и бившег шефа главног штаба ОВК Бислима Зурапија и некадашњег команданта зоне Дикађин Рамуша Харадинаја, као и још неке бивше официре ОВК", рекао је Тачи.

Тачи је рекао и да је за одлуку Рамуша Харадинаја да поднесе оставку на место премијера сазнао из медија.

Косовски председник је рекао и да жали због Харадинајеве одлуке, али и да ће наредне потезе дефинисати у складу са законским и уставним овлашћењима.

"Верујем у чистоту борбе коју је водила ОВК и верујем у високе моралне стандарде бораца за слободу. Нико не може нарушити вредност наше слободе и рата који је водила ОВК", закључио је Тачи.

Како је најављено у Приштини, Тачи ће се ускоро састати са лидерима политичких странака након чега ће донети одлуку да ли ће именовати новог мандатара за састав владе или ће расписати превремене изборе.

На оставку косовског премијера Рамуша Харадинаја стижу реаговања из Београда и Приштине.   

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво